Підготовка дітей до вступу до школи

Підготовка дітей до вступу до школи

Навчання дітей – фундаментальний етап життя, до якого необхідно готуватись відповідально. Саме від цього залежить їхнє майбутнє, вибір професії, освіченості, можливе просування кар’єрними сходами тощо. Закладати фундамент треба змалку, тож ще у дошкільному віці слід приділяти час навчанню дитини.

До школи ваше чадо має володіти базовими знаннями: абетка, рахування, читання, логічне мислення тощо. Саме через це багато хто віддають своїх дітей у дитсадки, хоча це далеко не єдиний варіант – останнім часом все популярнішими стають приватні навчальні заклади або репетитори.

Вибір дошкільної освіти для дитини

Тепер детальніше розглянемо, як можна готувати свою дитину до вступу до школи, які є плюси та мінуси:

  • Ясла та дитячий садок. Один з найбільш звичних варіантів, який чи не найкраще підготує до школи. По-перше, виховательки проводитимуть навчальні заняття з дітьми, причому як серйозно, так і в ігровій формі. По-друге, звикання до колективу, адже в школі дитина постійно буде контактувати з іншими дітьми. Саме в дитячому садку вона навчиться гратись з іншими, знаходити спільну мову. З мінусів – велика дітей у групі та лише двоє вихователів та няня, які не можуть за всіма встежити.
  • Приватні заклади. По суті, це той самий дитячий садок, проте групи будуть меншими, а умови більш якісними. Так, водити туди дитину буде дорожче, проте серед переваг: групи до 15 дітей (за якими стежитимуть щонайменше три виховательки, а значить ризик небезпечних ігор зводиться до мінімуму. До того ж, якісне харчування та різноманітні гуртки (не тільки українська та математика, а, наприклад, танці, англійська мова, малювання тощо).
  • Репетитор або няня. Такий варіант обирають досить рідко, частіше за все через вибір на користь домашнього навчання. Головною перевагою є те, що вчитель буде приділяти усю свою увагу дитині, доступно пояснюватиме базові речі. Недолік – відсутність спілкування у групі, певна ізольованість від дітей.

Методики навчання дитини

Кожна людина – унікальна, а тому вчитись за одним шаблоном не вийде. Хтось має одні сильні сторони, на які потрібно робити ставку, комусь потрібен більш індивідуальний підхід. Саме тому для навчання дітей є немало методик, які спрямовані на розвиток того чи іншого вміння.
  • Система Ховарда. Вона підійде, якщо ви з самого раннього віку хочете вчити дитину одразу двом мовам. Наприклад, ви вдома розмовляєте українською та хочете, щоб дитина потроху вчила англійську. Потрібно приділяти годину на заняття, під час якого ви спілкуватиметесь виключно англійською мовою. Головне – дитина має звикати до нової мови. Не забувайте підказувати те чи інше слово, коли в неї почнуться питання. Так, поступово, мова буде засвоюватись.
  • Методика Марії Монтессорі. Складається з трьох складових: дитина – навколишній світ – батьки. Дитина посідає центральну ланку та сама пізнає світ. Батьки ж мають втручатись, лише коли малюк попросить про це.
  • Методика Миколи Зайцева. Допомагає раніше навчити дитину читати – для цього використовуються кубики, таблиці чи музично-ритмічні вправи.

Як бачите, підготовка свого малюка до школи не складна – головне цим займатись. Для цього треба зважати на його індивідуальність – якщо одному комфортно у колективі, то іншому більш зручно вивчати все самому. А тому, віддавати дитину до дитсадка, звернутись до репетиторів Букі чи до нянь – вже залежить від вашого вибору.

Підготовано за підтримки сервісу Букі

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВСЕ ПО ТЕМЕ
КОММЕНТАРИИ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
ЗНАКОМСТВА
МЫ НА FACEBOOK